Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Κεντρική Ιστοσελίδα TEI Αποφάσεις στο Διαύγεια
Υπηρεσία Διαχείρισης Συγγραμμάτων Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Επιτυχής η αιμοδοσία στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου

aimodosia_1.bmpΜεγάλη  ήταν η συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο εγκαταστάσεις του, την Πέμπτη 6 Μαΐου, από γιατρούς και νοσηλευτές της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Πολλοί  ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι σπουδαστές, που ανταποκρίθηκαν στο κοινωνικό κάλεσμα για προσφορά αίματος προς τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται και έστειλαν με την πράξη τους αυτή ένα μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης.
Η δράση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία  του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση  «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει» και της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και σκοπό είχε την εθελοντική αιμοδοσία και  την ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ για το θέμα αυτό.
Γιατί να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης;
• Επειδή δεν υπάρχει ακόμη φάρμακο που να μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα.
• Επειδή θέλει να βοηθήσει τους χιλιάδες συνάνθρωπών μας που έχουν ανάγκη από αίμα.
• Επειδή θεωρεί προσωπική του ευθύνη την κάλυψη της χώρας μας σε αίμα από την εθελοντική αιμοδοσία και μόνο. Δε μας τιμά ως χώρα η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό.
• Επειδή πρόκειται για μια ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία, που διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά από μια φιάλη μπορεί να σωθούν τρεις ανθρώπινες ζωές. Επειδή ο εθελοντής αιμοδότης βιώνει ένα μοναδικό συναίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και γιατί πέρα από τα κίνητρα που δίδονται (δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα για τον ίδιο ή την οικογένεια του, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, τιμητικές διακρίσεις, αιμοδοτική άδεια), ο εθελοντής αιμοδότης νιώθει ότι προσφέρει ζωή στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό του. Μετά την πρώτη αιμοδοσία ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

aimodosia_2.bmpaimodosia_3.bmp

Comments are closed.

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Αρχείο Ανακοινώσεων